Favorites

Februarski favoriti

Već sam vam pisala koliko i zašto ne volim februar u prethodnom postu, tako da je mesec prošao sporo, teško i neinspirativno. Pored tužnih stvari koje su me pogodile, jurnjavom za klijentima i poslom, uspela sam da pročitam dve knjige, naučim nešto novo o marketingu i društvenim mrežama, promenim izgled sajta i rešim da se u ovom sajber kutku ipak fokusiram na pisanje tekstova.

Obećala sam devojkama iz FB grupe Čačanke radionicu o promociji  na društvenim mrežama tako da sam  radila i na tome. Iskreno se nadam da ću ispuniti njihova očekivanja ali i nastaviti da delim svoje znanje i iskustvo sa svima vama putem radionica (samo da pregrmim taj strah od osude i loših komentara :))

Dakle, ipak sam bila produktivna 🙂

Kao prvi favorit izdvajam sjajnu knjigu za sve nas koji radimo na stvaranju svog malog poslovnog carstva. Fantastična Carrie Green objavila je svoju prvu knjigu She Means Business gde zapravo deli sa svima nama svoj put kroz svet internet poslovanja. Ono što mi se jako dopalo dok sam čitala jeste njena priča kroz kakva psihička stanja i vrtloge je prolazila dok je stvarala svoj klub ženskih preduzetnica. Ja trenutno prolazim kroz iste vrtloge ali i hiljade žena širom sveta. Carrie nesebično deli svoja iskustva sa svima nama, što je super stvar. Nagledala sam se dosta umišljenih likova u poslu koji čuvaju svoje znanje za sebe i misle da je to tajna njihovog uspeha i moći. Međutim, kad se zagrebe ispod površine… No, ne bih sad o tome. Knjigu sam najpre iznajmila u biblioteci a onda sam je i poručila na Amazonu (nije čak ni skupa). Ukoliko i vi želite da je poručite, i ukoliko to uradite She Means Business: Turn Your Ideas into Reality and Become a Wildly Successful Entrepreneur” target=”_blank” rel=”noopener”>odavde, ja ću dobiti malu proviziju 🙂 pa vam hvala unapred 🙂

Sledeći favorit vredan pažnje jeste divna devojka Andrijana Božić, čiji sam profil najpre zapazila na instagramu , a onda i zapratila njen blog . Andrijana je Instagram master i rado deli svoje znanje sa svojim pratiocima a ima i online kurs. Meni se pored njenog Instagram feed-a zapravo dopala njena priča, kako je postala to što je postala. Zaista neverovatna mlada dama. Proverite o čemu pričam, pogotovu ako ste kao i ja zaluđeni društvenim mrežama.

Imali smo sedam lepih sunčanih dana ovog februara pa sam naravno odmah pohitala napolje. Neverovatno je koliki sam meteoropata i koliko vreme utiče na mene. Sva ta energija koju mi je sunce donelo doprinela je da se pokrenem i konačno krenem da trčim. Za bivšeg sportistu, koji već godinama kuburi sa kilažom, novopečenom mamom koja je odavno izašla iz postporođajne situacije, ovo je pravi pomak napred. Sada je opet vreme bljak ali moja volja nije nestala. Zaista želim da konačno ovo leto bude baš to kada ću bez blama prošetati šorc, kratku suknju pa i kupaći. Zato drage moje ako do sada niste, vreme je da se pokrenemo – SAD!

U duhu zdravlja i dobre linije, svako jutro topla voda sa limunom! Nije otkriće ali je svakako najtoplija preporuka! Čini mi se da sam na sajtu kod Tamare videla da i ona toplo preporučuje ovaj bućkuriš. Kod Tamare svašta nešto vezano za lepotu, motivaciju i šminku možete da nađete, tako da nju stavljam kao favorita za ovaj mesec. Pored toga, devojka je jako lepa 😉 pa je milina i gledati je i slušati.

I za kraj, nova aplikacija koju još uvek testiram je IFTTT. Super alatić za automatizovanje i povezivanje aplikacija i uređaja koje koristite svaki dan. Štedi vam vreme, besplatna je i radi na svim platformama. Za sada vam ne mogu više reći o njoj jer je i sama još upoznajem ali I like it so far. Pa ako ste bloger, virtuelni asisistent ili vam jednostavno treba nešto što će vam uštedeti vreme svakog dana, eto preporuke.

Do sledećih favorita,

xoxo,

cropped-biljana-tomic-header-new1.png

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s